Vorige | Sprekers | Home |
Sprekers
Mathilde Lubbers studeerde af in ‘politieke marketing’. In 2008 richtte zij samen met Marcel Tankink het bedrijf Noorderlings Communicatie op. Een full service communicatie-adviesbureau voor opdrachtgevers in de publieke en maatschappelijke sector. Haar drijfveer was en is vooral inhoudelijk uitdagende klussen doen met leuke mensen. Ze stopte na 6 jaar met het communicatiebureau en ging alleen verder als dagvoorzitter, presentator en presentatietrainer. Mathilde is vertrouwd met de wereld van overheid, woningcorporaties, bedrijven, zorg, onderwijs en welzijn. Ze is een denker en doener, nuchter én hip. En waar het kan, met een knipoog.
Lex Staal is directeur-bestuurder van Sociaal Werk Nederland. Lex is een ervaren directeur en werkt al geruime tijd als manager van non-profitorganisaties. Hij heeft een sterke professionele vaardigheid in non-profit organisaties, outplacement, coaching, organisatieontwikkeling en interim management.
Anja Prins is wethouder in Apeldoorn sinds 2022. Ze is onder andere verantwoordelijk voor Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en gezondheid. In het huidige college is zij 6e locoburgemeester. Zij is verantwoordelijk voor de thema's gezondheid, inburgering en zorg. De volgende onderwerpen heeft zij in o.a. haar portefeuille: gezonde stad en dorpen (inclusief gezonde leefstijl en preventie), zorglandschap (inclusief GGD en zorgregio), inwonerparticipatie, communicatie, evenementen en vrijwilligers.
Thom Verheggen is opgeleid en begonnen als industrieel ontwerper. Later gaf hij in verschillende organisaties leiding aan vernieuwing in vele vormen en schreef daarover het boek 'Ontmanagen voor managers'. In 2017 werkte hij mee aan 'Anders Vasthouden' van Wouter Hart. Sinds het verschijnen van deze boeken geeft hij vele lezingen en trainingen rondom het werken vanuit de bedoeling en thema’s als eigenaarschap en begeleidt hij teams en organisaties bij het verandertraject. In 2023 schreven ze samen het boek ‘De oplossingenmachine, van moeten naar willen’.
Pieter Hilhorst is politicoloog en publicist. Ook ontrafelt hij als onderzoeker, samen met anderen, maatschappelijke vraagstukken. Het raakt hem als mensen vastlopen in ingewikkelde regels en voorzieningen.
Zijn stelling? Je kunt iets pas eenvoudiger maken als je eerst ziet hoe complex het is. Hilhorst is sinds 2017 lid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving.
Pieter werkte onlangs mee aan het volgende EMMA rapport Betere zorg begint bij betere samenwerking tussen het medisch- en sociaal domein.
Gwen Spies is directeur-bestuurder Welzijnskwartier
Hans Bonten is directeur de Kern, Wijz, Jeugdggz, Impluz. Hans zet zich zijn hele carrière al in voor meer verbinding en gelijkwaardigheid in de samenleving. Iedereen is naar zijn mening een waardevol onderdeel van de samenleving en kan dus ook, naar vermogen, een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Om deze doelen te bereiken zoekt hij voortdurend naar innovatieve oplossingen en naar verbindingen tussen mensen en organisaties. In zijn visie is het sociaal werk daarbij de smeerolie van de samenleving. Als directeur, toezichthouder en vrijwilliger zet hij zich in om deze doelen te bereiken.
Iris Leene is werkzaam als concerndirecteur Maatschappelijke ontwikkeling bij de gemeente Apeldoorn. Hierin richt zij zich op alle dienstverlening, beleidsadvisering en strategie voor kwetsbare inwoners, jongeren en gezinnen op het gebied van bestaanszekerheid, gelijke kansen en gezondheid. Als bestuurslid en vicevoorzitter van Divosa zet zij zich in voor samenwerking, het zichtbaar maken van de uitvoeringspraktijk, de successen maar ook de dilemma's waar we tegenaan lopen. Voor het menselijke gezicht van onze dienstverlening. Voor bestaanszekerheid, tegen armoede, tegen schulden. Voor het sociaal domein. Ook is Iris actief binnen de NDSD en zit ze in de raad van toezicht van PGO-support, een kennis- en ondersteuningsorganisatie voor cliënten en patiëntenorganisaties en participatie.
Ton van Houten heeft een hart voor de zorg. Zijn hele werkzame leven zet hij zich met veel passie in om de gezondheidszorg in Nederland beter te maken. Hij kent de zorg van binnenuit. Als bestuurder, toezichthouder, inkoper, vrijwilliger en gebruiker. Hij overziet het werkveld en de sector als geheel. Die kennis, aangevuld met een sterk analytisch vermogen zorgen dat hij snel in staat is overzicht te creëren en verbanden te zien. Vanuit zijn kennis en passie voor de zorg denkt en werkt hij in ZN-verband mee om landelijke zorgvraagstukken op te lossen. Bij alles wat hij doet staat samenwerking centraal. In die samenwerking zien anderen hem als verbinder en teamspeler. Evenwichtig en met focus op het resultaat. Hij heeft oog voor de ander en geeft de mensen aan wie hij leiding geeft de ruimte en het podium om te groeien.
Katie Eppenhof werkt sinds 2012 als jongerenwerker bij R-Newt. Daar heeft zij zich bewezen als een empathische en toegewijde professional, altijd klaar om jongeren te ondersteunen. Katie heeft een cruciale bijdrage geleverd aan het opzetten van diverse programma's en initiatieven voor ondersteuning en versterking van jongeren. Met specifieke aandacht voor thema's als mentale gezondheid, eenzaamheid en het belang van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid. Eind mei 2024 werd zij verkozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2024. In de rol van ambassadeur zet Katie zich een jaar lang in voor het vergroten van de zichtbaarheid van de sociaal werker en het belang van sociaal werk voor de samenleving.